ПП (може би без ДБ) вероятно ще предложи експертен кабинет още в първия мандат, който да откаже ГЕРБ да прави свой кабинет. Въпреки че вероятно това е капан на ББ, отказът от кабинет на ПП ще е негово основание да не чака втория мандат, а да предложи кабинет с ДПС, който може и да мине с подкрепата на ИТН и кворума. Или и с БСП в него.

Спекулациите за кабинет с ДПС се засилват от слух за едноврменно напускане на парламентарна зала от Пеевски и ББ, след което последвало рязко подобрение в настроението на Карадайъ и Данчо М.

Драмата е какво ще остане от европейска България – ако този кабинет остане пълен или почти пълен мандат?

А и ББ вече заяви желание за подкрепа на кабинет на ПП без лидерите. Да видим как ще отиграе нов отказ без електорални щети.

Междувременно, временното отсъствие на ПП от медиите беше попълнено от останалите партии, за да видим, че нищо не ги различава, а напротив – обединени са от омразата към ПП. Но няма кой да ги пита защо не критикуват ГЕРБ, че трети път не могат да съставят кабинет в първия мандат?

Причината е проста: както се видя, няма друга партия или отделен политик, като Радев, които да вкарат България в Шенген и Еврозоната, освен ПП-ДБ.

Просто защото само Кирил Петков (изгонил руските дипломати) и Асен Василев (предложил изключване на руските банки от SWIFT) имат доверието на нидерландския премиер Рюте, който държи ключа и за двете организации. И специално пожела успех в кампанията на ПП.

Всички други партии, освен ПП-ДБ са руски или мафиотски проксита – това е голата истина. Затова казвам, че няма как да има проевропейско правителство без ПП-ДБ.

Впрочем и Радев осъзнава, че без поне някакъв европейски знак фондове по ПВУ от Европа няма как да има – които единствени го интересуват (да сте го чули да казва нещо за Еврозона?) – и е сложил млад вицепремиер – единственото европейско лице в кабинета – именно отговарящ за тях.

Както Георги Димитров на 9.9.1944 г. е сложил в кабинета на ОФ за външен министър акад. Петко Стайнов, за да се приеме по-гладко правителството от западните съюзници на СССР, докато съветското МВР на Антон Югов избие демократичната опозиция.

Всъщност може би не е случайно, че близнакът Радев и Георги Димитров са родени на една и съща дата – 18 юни.

А другият Близнак май подготвя капан със съветската Д(П)С.