Втори ден депутатите опитват да гласуват правилника си за работа. Вчера в дебата се стигна до сериозен скандал при разпределяне на броя и имената на постоянните комисии. Чуха се предложения и за намаляване, и за увеличаване на броя им, но в крайна сметка те останаха 25, както в 48-ото НС.

А днес председателят на парламента предупреди представители на ПП и „Възраждане”, че ще получат наказания, ако не сложат край на конфликтите помежду си.

„От началото на деня групата на „Възраждане” превръщат целите процедури по изслушване в цирк, провокации, обиди. Ние сме оставили отзад телефон и записва глупостите, които говорят, за да могат всички български граждани да ги чуят и да видят истинското лице на „Възраждане”, заяви Искрен Митев, ПП.
„Това, което каза Искрен Митев, не смятам, че е вярно и моля да обърнете внимание дали не се правят внушения с цел пиар и оронване на престижа на една парламентарна група”, заяви Стоян Таслаков, „Възраждане”.

„Наблюдавам, че има два сюжета в залата – единият е свързан с бъдещето на изпълнителната власт, а другият – с две фракции от ултраси, които се виждат в дъното на залата. Да има провокации. Част от провокациите седят на седалките, другата част – на гърбовете им. Имаме съпричиняване, това виждаме от тук. Ако не спазим добрия тон, тогава ще пристъпим към единствената възможност – налагане на наказания за нарушаване на реда и ще се прекъсва заседанието колкото е необходимо”, заяви Росен Желязков.

До края на седмицата се очаква да бъде разпределен съставът на комисиите.