Няма да приемем кабинет, който не отразява това, че победител на изборите е ГЕРБ-СДС, а не ПП-ДБ. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в „Интервюто след Новините на NOVA”.

Преди това тя обясни, че с втората по големина парламентарна група са започнали нелек процес, който включва няколко стъпки.

„Първата е да уточним законодателната програма. Преговорните екипи достигнаха консенсус, имаме над 30 предложения по законодателната програма и то не кухи фрази, а закони със съдържание. Те са най-важната част, за да може ПВУ да започне да функционира, оттам да функционира и икономиката, общини, бенефициенти”, каза Атанасова.

„Втората стъпка беше днешният разговор и съгласието за управленска програма. Няма нищо по-логично, ако първата и втората политически сили могат да разговарят за обща рамка, за политики, да изготвят заедно управленска програма. И по това намерихме съгласие”, продължи Атанасова.

„Третата стъпка – това е предложението за структура и състав на кабинет. И днес напомнихме, че ние също не бихме подписали празен чек за обещания и сме наясно, че законодателната власт контролира изпълнителната. Държим, ако ще търсим съгласие, ако ще управляваме и споделяме отговорността с нашите колеги, да имаме в най-скоро време, преди да ни бъде връчен мандатът, структура и състав на МС”, каза Десислава Атанасова.