Бойко Борисов сърба спешно ГЕРБ в централата на партията. Това стана след лидерската среща, която се проведе по-рано днес в Народното събрание.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че поведението на вторите на вота по време на срещата е било различно от това пред аудиторията.

"Води се яростна кампания. Когато обаче се види законодателната програма. Когато се види начина, по който говорят - съвсем различно от предишните години - относно бюджета, дефицита, по-малко теглене на дългове, да не повишаваме данъците, оставаш с впечатление, че сме една и съща партия.

Асен Василев правилно предложи да минем и по управленска програма.

Там, основните сектори - енергетика, земеделие, образование, защото това, което виждаме в бюджета, освен рестриктивните мерки, които трябва да се вземат, има и неща, които сме задължени пред нашите избиратели. Не само в образованието, повече пари за иновации, наука", каза Борисов.

"Така, че мисля в следващите дни, както по законодателната рамка има група, по бюджета има група. Не знам, дали с Томислав Дончев да не започнат работа относно програма за управление в следващите години. Дали кратък или дълъг период.

Това вече ще даде сигурност за едно нормално управление, дали кратко, дали на ротационен принцип.

Както с Василев си разменихме думи за нестандартни решения, защото България се намира в нестандартна ситуация.

След тези две години на управление, само нестандартно решение може да ни извади от кризата", подчерта той.

"Няма човек, който да каже, че е по-добре. Да не звучим арогантно, многократно сме казвали за наши слабости и грешки, сега виждам вариант, възможност, нестандартно, отзад напред, първо със законодателна, след това финансово икономическа и управленска програма.

Чак тогава, в най-лошия случай, и да отидем на избори, ще имаме нормален бюджет, с ясното съзнание, каквито и да са резултатите , че те няма да са по-различни от 2-3%", каза още Борисов.

"И тогава няма да има значение кой е първи и втори в смисъла на създаване на правителство", добави той.

"Водим добронамерена политика, за да излезем от кризата", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Ние вече не сме опоненти. Води се разговор по теми, които в следващата седмица-две трябва да бъдат решени.

Гърция получи днес още 10 милиарда по Плана за възстановяване. А ние вече две години вследствие на разграждането на едно средно добро управление да нямаме нищо друго освен авансите, които сме похарчили", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че вече говоренето на Асен Василев е доста по-различно от това, което бе преди изборите, а това дава надежда за оптимизъм. Той поясни, че вече ги няма 50 милиарда лева за Севера и Юга на България и умерените му изказвания за капиталовата програма.

"Ако ПП не ни представят състав на своя кабинет до връчването на първия мандат, ние ще предложим правителство на малцинството", каза Борисов и добави, че по начина, по който са говорили двете първи партии, няма начин те да не се разберат и по останалите теми.

"С конфронтация видяхте до къде я докарахме, инфлация, задължения, отлагане на инфраструктурни проекти, и всичко, което се случи през последните две години", подчерта Борисов.