Поправянето на само 2 грешки в бюджета сваля дефицита на 3,6%. Това заяви във Facebook Асен Василев, съпредседател на „Продължаваме Промяната”.

„След истерията през последните 24 часа по повод бюджета, представен от кабинета на Гълъб Донев, се наложи да погледна и тези писания. На първо четене има поне две големи грешки. Първата е, че по Плана за възстановяване са заложени да се направят всички разходи, 100% от разходите, а да получим 0 процента от приходите. Това е грешка от това 2 млрд. и 881 млн. лв. Втората грешка е, че не е заложено да се съберат 100% дивидент от държавните предприятия. Това е грешка от 1 милиард и 721 млн. лв. Без тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 4 милиарда и половина лева и пада на 3,6 процента”, каза депутатът.

„Сигурен съм, че като започне работната седмица и получим информацията, която сме поискали от Министерството на финансите и прегледаме бюджета на Гълъб Донев перо по перо, останалите 0.6 процента ще бъдат намерени. И така ще имаме дефицит от 3 процента, без да се намали с нито един лев нито една заплата, нито една пенсия. Както и преди съм казвал пари има за всички, ако не се краде”, заключи Асен Василев, цитиран от Нова телевизия.