Борисов разкри в Ямбол, че Нинова и Костадин Костадинов са му писали писма, с които го призовават да прати свои наблюдатели в „Информационно обслужване“, защото може да има злоупотреба на изборите. Борисов прочете писмата и обясни, че ще се присъедини към тях и ще им прати на свой ред писмо, но и не само:

„Чудя се как Костов вчера каза, че ПП ще бият на изборите с поне 5%. Явно има информация, която е изтекла. Пак всичко се налива в общото от машините. Там при тях няма никакъв контрол. Ние искаме прозрачност също – ще имаме айти специалист, когато наливат резултатите, да видим за какво става въпрос“, каза той.

По думите му ГЕРБ е с около 10-12% пред ПП.

„И те ни предлагат правителство, което ние да трябвало да подкрепим?! Чакайте да ви питам, източиха ли ви по левче от всеки бензин и нафта? Източи ви! Сладко ли ви беше? Хубаво ли ви беше? Гласувайте за тях, за да ви източват още“, иронично заяви той.

Кирил, Асен и Рашков са 360 дни министри. Какво щяха да сторят, ако беше повече. Държавата няма да издържи, ние хората няма да издържим“, заяви Борисов.

„Не знам как Христо Иванов стои при тях и т.нар дабъли. Ние, заедно с тях, успяхме да спрем ПП в парламента, да не приемат тези безумни харчове. Те как си представят да работят заедно“, запита лидерът на ГЕБР.

„Как Рашков ще управлява нас - победителите? Те са събрани, защото по отделно знаят, че са бити от ГЕРБ. Победените искат победителя да ги подкрепи, за да правят безчинства“, констатира политикът.

Бившият премиер смята, че без ГЕРБ няма как да има правителство за добро или за лошо.

„Днес Асен Василев пак е казал, че е против американски реактори и самолети, а Христо Иванов гласува „за“. Как така правят коалиция? Те нямат нищо, което да ги събира, освен да падне Гешев, това им е като парола“, присмя се той.

"ПП почнаха като НЛО едно време, казват на избирателите си, че САЩ ще натисне ГЕРБ за правителство. САЩ, тази огромна страна? Да, прекрасна коалиция би станала, ама те имат идеологически проблеми с нас. ПП има идеологически проблеми и с дабълите (ДБ).