Докладът на Държавния департамент на САЩ очертава проблеми, които са познати на институциите и народа. Търси се парламент, който да ги реши.

Това заяви пред Нова телевизия служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

“САЩ не ни казват нещо, което не знаем”, посочи още той и допълни, че според него с докладите и санкциите по закона “Магнитски” Вашингтон защита собствения си интерес.

Зарков се надява, че бъдещите депутати ще приемат механизма за разследване на главния прокурор.

Служебният министър в кабинета на Румен Радев заяви още, че не вижда как България може да направи геополитически завой, защото страната ни е член на НАТО и ЕС.

“У нас има консенсус накъде принадлежи страната ни, а тя принадлежи в съюзите, в които се намираме. Политиците се заиграват със страховете на хората, вместо да се заемат с конфликтите, които съществуват на кръстовището пред нас”, посочи още Зарков.

Той изтъкна, че срещу президента на Русия Владимир Путин е издадена заповед за арест от Международния наказателен съд, която се признава от България. Зарков е убеден, че главата на Кремъл няма да пътува до страната.

Служебният правосъден министър смята, че много хора се съсредоточават в геополитиката, защото им е “по-удобно” и “късат ризи” в една или друга посока по темата.