Това, което направихме е изядено от инфлацията. Трябва да се продължи политиката в защита на доходите и намаляване на цените. Ние сме единствената партия, която предлага в момента единствено и работещо решение. С проверки на етикетите няма да стане, трябва здрава ръка, държавна роля и ние го виждаме чрез налагане таван на цените на храните. Това заяви в Бургас днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се срещна със симпатизанти в пълна зала в Бургаския свободен университет. Пред хората беше представена и листата с кандидатите за депутати от Бургаски регион.

„Листата ни е невероятен екип, гордея се, че съм неин водач. Това е листа, с която всички трябва да се гордеем, че нашата партия е излъчила тези хора за кандидати за народни представители.“, каза водачът Петър Кънев.

„Усмихнати, енeргични, благодаря ви за топлото посрещане. Изправяме се тук, за да търсим отново доверието и подкрепата ви за поредните парламентарни избори. Но преди всичко – бих искала да направя пред Вас един кратък отчет. Така разбирам политиката. Когато някой те е избрал и изпратил да отстояваш неговия интерес, след това да отидеш и да отчетеш какво си свършил и какво не си могъл. Затова със спокойно лице се изправям пред вас. За 7 месеца, които бяхме в правителството, направихме социална програма, която не е правена близките 10 години.

В най-трудните критични моменти, които бяха в началото на войната и след ковид кризата, се погрижихме за децата и младите семейства и днес има безплатни детски градини и ясли.

Днес има безплатни учебници от 1 до 12 клас. Еднократна помощ за учениците от 1 до 4 клас, за да ги изпратите спокойно на училище.

Увеличено майчинство и детски надбавки, а младите семейства с деца имат необлагаем минимум върху заплатите си.

Освен децата и младите, наша основна грижа са хората на труда – особено работещите бедни. Над 500 хиляди работят на минимална работна заплата, това означава работещ беден – хем работи, хем не може да си плати сметките.

Погрижихме се за възрастните ни родители, баби и дядовци, замразихме цената на тока.

Хвърлихме усилия да има работеща икономика.

Виждам, че всички, особено бившите ни партньори в правителството се хвалят с мащабната социална програма, която сме направили, с развитието на икономиката. Не искам да оспорвам това... Но... Икономическото и социалното министерство тогава се управляваха от БСП.“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.