Ако ПП- ДБ станат първи, ГЕРБ ще се съгласят да подкрепят тяхно правителство. Ако ГЕРБ спечелят изборите, ПП-ДБ няма да ги подкрепят. Това каза Димо Дренчев от „Възраждане“ в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

По негови думи срокът между предишните избори и сегашните е много малък, за да има някакво раздвижване, основните участници ще са същите. Трудно е да се мобилизира избирателя, смята той.

Дренчев анализира инфлацията и мерките. Политикът е на мнение, че пикът на инфлацията е преминал и ще се отчита понижение. По негови думи не е било справедливо едни да ползват компенсации за високите цени на тока, а други не.

Политикът сподели и позицията си за свръхпечалбите. Ако трябва да облагаме свръхпечалбите, трябва да се насочим към оръжейния бизнес, енергетиката, фармацията и др., заяви той.

Дренчев изказа притеснение от връщането на хартиената бюлетина, защото „това отваря вратата за манипулации“. „Тя ще бъде само в определени секции с компактно ромско население“, уточни той. С машинното гласуване при ромското население е имало по-малка избирателна активност, допълни политикът.