Доскорошният активен защитник на идеите на СДС и млад лидер Дончо Златев, който неуморно бранеше каузи, днес изненада публиката, като се яви на предизборна среща на бившия министър- председател Кирил Петков – съпредседател на Продължаваме промяната, в Бургас. Той беше сложил стикер с номера на коалицията и видимо агитираше за него. Срещата със съмишленици, на която не бяха поканени официално медии, се състоя в голямата зала на Конгресния център. Тя остана полупразна, а обяснението беше, че активистите са свободни хора. Там бяха поканени най-близките и Златев беше един от тях. Той самият каза, че вече вече е станал член на формацията.

Дончо Златев е бивш председател на МСДС и също бивш член на Националния изпълнителен съвет на СДС. Преди месеци буквално всички възлови лица от СДС в Бургас бяха изключени от сините редици, но той Беше един от най-сериозните защитници на синията идея във фейсбук. Днес се оказа член на ПП.

Сред редиците, посрещнали Кирил Петков беше забелязан и Ангел Божидаров – той беше също лице на СДС преди години, после тв водещ и възлова и приказлива фигура от НФСБ в Общинския съвет. След насъответствия в политическата дейност, стана бургазлия, който заема своя си обществена позиция. Днес той каза, че сега е съмишленик на Промяната и ще гласува за тях.