С добро нас могат да ни убедят нещо, но със сила и натиск - никога. Така Бойко Борисов реагира на слух, разпространяван според него от ПП-ДБ, че ГЕРБ ще подкрепят тяхно правителство, защото щели да ги натиснат отвън. "Няма шанс да подкрепим правителство на тези, които за 2 г. сътвориха всичко това. В някаква форма на голяма, широка експертна коалиция, всички сме склонни за разговор. Но това, което причиниха на бюджета...", разгневи се Борисов от Кюстендил.

"Като идвах насам ПП и ДБ си представяха програмата. Томислав съм го оставил дежурен да слуша с какво ще ни изненадат. Айде, 4 магистрали, 5 моста, самолети за Скопие над вас летят. Това го чухме. Питах какво говорят, за да реагираме. Той вика - ала бала. Щели да дават 50 млрд. за Севера и Юга. Дали по 50 или 50? Оставихме им милиард за "Хемус", те го похарчиха. В едно студио на аутокю четат само те си. Те, ако дойдат пред толкова народ, ще стане да ги пита някой: "защо 2 г. управлявахме и не направихме съдебна реформа, ГЕРБ ги нямаше?" Какво ще му отговорят? Нищо. Ала бала", попита лидерът на ГЕРБ. Въпроси щяло да има и за производството на жито и царевица, и за скока на олиото и хляба, за инфлацията. "Те няма какво да отговорят, затова от студиото си приказват. Срещата с хората носи своя риск - всеки ще те пита каквото му е на сърцето", добави той.

Борисов прогнозира, че ако е вяра информацията, която има за състоянието на финансите на държавата, до октомври ще трябва да се тегли поне 10 млрд. дълг. Затова отново настоя МФ да даде цифрите. "Маса данъци махнахме, нарушихме приходната част на бюджета, приходите намаляха, дефицита отива на 7% и поставяме под риск всичко", предупреди той.