Общо 7 млн. бюлетини ще бъдат отпечатани за предсрочните парламентарни избори на 2 април, а за машините за гласуване ще има общо около 2 млн. метра ролки. ЦИК откри процедурата за изработката на бюлетините и ролките за вота, като в решението си от Комисията припомнят, че по изискването на Изборния кодекс хартиените бюлетини се отпечатват от печатницата на Българската народна банка, която при необходимост може да ползва други специализирани печатници. За машините за гласуване също се ползва специализираната хартия с допълнителни защити от печатницата на БНБ.

Прогнозното количество на ролките със специализираната хартия за отпечатване на бюлетини от машинно гласуване за произвеждане на изборите за народни представители на 2 април 2023 г. е 25 000 ролки. Всяка ролка е с предварително зададени параметри, като дължината є е около 80 метра, а читаемостта на отпечатания резултат трябва да издържа 5 и повече години.

Хартиените бюлетини ще бъдат подредени в кочан по 100 бюлетини, като ще имаме 31 вида за всеки изборен район и един вид хартиена бюлетина за секциите в чужбина. Първо ще бъдат готови бюлетините и ролките, необходими за гласуването извън страната като от ЦИК са поставили срок до 12 март. До 28 март хартиените бюлетини трябва да са на разположение в областните администрации, а последните 5000 бройки ролки за изборите трябва да са налични на 30 март.