Социалистите в Бургас дадоха старт на предизборната си кампания. Кандидатите за народни представители се събраха на информационния пункт до Часовника, за да представят листата си пред своите симпатизанти. Това се случи малко преди началото на официалните чествания за националния празник 3 март.

„Имаме нагласата да се представим много по-добре на тези избори. Разчитаме на листата, която е добре балансирана. В нея има представители на различните социални слоеве, преди всичко на образованието - един директор, двама заместник директори на училища, учители, също така инженери и икономисти. На първо място разчитаме на потенциала, който има листата. На второ място на свършеното от нас, от БСП, в 47-то и 48-то Народно събрание. Знаете, че бяхме гарант за социалната политика на правителството, като близо 2 милиарда лева бяха отделение за социална политика. Не на последно място разчитаме и на предизборната платформа, която сме подготвили. Тя е ориентирана към развитие на икономиката, социалните сфери, така че се надяваме на много по-добър резултат”, заяви областният председател на социалистите в морския град Стойко Танков.

Бургазлии имаха възможност да разговарят с лицата от листата на БСП Бургас, сред които и водачът Петър Кънев.

„ Поздравявам всички за 3 март, един от най-красивите български празници. Аз за политика днес няма да говоря, тъй като това, което БСП обещава, може да направи и вече е свършила, Стойко Танков вече сподели. Искам само да добавя, че слушайки какво говорят всички политически сили в момента , оставаме с впечатлението, че едва ли не правителство ще има. За всички нас това е изключително важно. БСП нееднократно е заявявала, че ще направи всичко възможно да има правителство. България в момента е в една изключително тежка политическа криза, която за съжаление прерастна в икономическа”, заяви Петър Кънев. Той посочи проблемите с инфлацията и цените на продуктите.

„Знаете, че един от първите закони, които БСП ще вкара в парламента, ще бъде за таван на цените, за ограничаването на спекулата и инфлацията. Много важно е политическите сили, политическите лидер най-накрая да разберат, че са длъжници на всички нас, на българския народ, за да съставим правителство. Тогава, когато много близо до нас тече война, за нас това е изключително важно”, каза Кънев.

Темата за войната засегна и третият в листата Тодор Байчев.

„ Азсъщо ще избягвам да говоря за политика на днешния ден, но не мога да забележа иронията на съдбата - два братски народа, които са се били рамо до рамо, за да ни освободят, сега стрелят един срещу друг. Ние като народ, който е дал писменост, отново трябва да проявим своята мъдрост и на 2 април българите да излязат да гласувта, да бъде съставено правителство и да ги поканим на преговори, за да можем да кажем, че освен писменост сме дали и мир на двата народа”, каза Байчев. Той призова всички да гласуват,

„Първи април, ако е ден на шегата и лъжата, нека 2 април се превърне за българския избирател в ден на възмездието. Призовавам всички да излязат и да гласуват, без значение за кого, но да израят своята позиция”, заяви Байчев.

Ето и пълната листа за парламентарните избори на БСП за България в Бургас:

1. Петър Кънев, икономист

2. Станимир Баев, зам. директор на Математическа гимназия

3. Тодор Байчев, юрист

4. Чанко Мирчев, Управител на Транспортна болница

5. Анелия Вичева, учител

6. Аспарух Иванов, политолог

7. Димитър Желев, инженер - комуникации

8. Ибрахим Мустафа, икономист

9. Мария Пахова, финансист

10. Румен Николов, инженер-еколог

11. Руси Русев, икономист

12. Мирослав Минчев, мениджър

13. Стоян Стоянов, доктор по филология

14. Милена Костадинова, инженер - химик

15. Георги Георгиев, Старши инженер – химик в ЛУКойл

16. Паруш Парушев, инженер

17. Живко Бараков, химик - технолог

18. Стойчо Кавалджиев, частен бизнес

19. Павел Стоянов, икономист

20. Димо Янчев Карабелов, краевед

21. Елена Димитрова Райкова, икономист

22. Марияна Руменова Автанска-Петрова, студент

23. Драгомир Чанев Чолаков