Ако отидем на предсрочни избори, много по-малко българи ще гласуват. Отчаянието, отчуждението сред маса българи от политическата сценка, разиграна четири пъти, за мен е най-големият проблем, който трябва да видят политиците.

Само спасяването с временен кабинет, който да има някакъв бюджет, би уталожил нещата - да мине тази зима. Зимата вече е тежка. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него минимална заплата от 850 лева е само първата стъпка, която трябва да се направи в правилната посока. "Оттам трябва да се надградят допълнително доходите, социалните плащания да бъдат гарантирани. Това може да стане с бюджет с добри данъчни приходи, а не със скрити. Когато на 1 април влезе актуализираният бюджет, Асен Василев твърдеше, че не могат да се съберат приходи. Когато беше актуализиран през юли, имаше скандал. В момента Велкова казва, че на актуализирания бюджет, който беше със 760 млн. повече заложени, сега има 250 млн. Тоест 1 млрд. повече е скрил Асен Василев. С това казвам, че има повече възможности за данъчни проходи и за разумни разходи, които да финансират социалните стени", обобщи гостът.