Към настоящия момент има 2 или 3 жалби, които не касаят сериозни изборни нарушения, и на кото ще отговорим в нужния срок. Това заяви пред БургасИНФО председателят на Районната избирателна комисия Михаил Хаджиянев.

Справка в регистъра на РИК показва, че кандидат за народен представител е подал жалба, че действащ кмет в село в община Айтос извозва с личната си кола определена група хора и агитира за определена политическа партия, а според друг сигнал член на СИК в село Пещерско агитира и подсказва за гласуване с машина. В момента РИК проверява сигналите. Като цяло обаче обстановката е спокойна. Засега няма някаква сериозни проблеми с машинния вот.

„Изборният ден започна нормално, всички секции отвориха в срок. Пътен инцидент в община Малко Търново не позволи секцията в село Калово да отвори незабавно. В рамките на 10 минути съставът бе попълнен и секцията отвори. Имахме сигнали на няколко места, че има леки технчески прблеми с машината, но със съдействответо на техниците бяха решени”, каза Хаджиянев.