От началото на протестите чуваме само какво не може да се направи, а не какво може. Вече почти месец нямаме комуникация с държавата, има само провокативно отношение. Исканията ни са за всички български граждани. Това каза пред БНР Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Милтенова заяви, че парите от тол системата ги няма. "Разделете 161 млн. лева на 70 000 транспортни средства на годишна база. Това означава 2500 лева на превозно средство. Няма такъв камион, който плаща 2500 лева на година, всички плащат между 15 000 и 25 000 лева. Това е доказуемо с документи. Затова настояваме за одит на тол системата", подчерта тя.

Милтенова посочи също, че за движение по пътищата у нас за един камион се плаща 250 пъти повече в сравнение с лека кола. "Един автобус по направлението София - Бургас, който извършва един курс дневно, на годишна база плаща 5110 лева тол такса, а един лек автомобил - 100 лева”, отбеляза тя.

Милтенова каза още, че през следващата седмица предстои среща с еврокомисаря по транспорта във връзка с неизпълняване на европейски регламент от страна на държавата.