От тази вечер работното време на пунктовете за издаване на удостоверения за временна закрила на украински граждани, разположени в Морска гара - Бургас се променя, като след 18.00 ч. от четири пункта ще останат да работят два, които ще приемат документи до 09.00 ч. на следващия ден, когато в светлата част на денонощие до 18.00 ч. отново ще работят четири пункта. По този начин се минава на непрекъснат режим на работа 24/7, с цел обхващане на максимален брой желаещи да получат временна закрила.

До броени часове дейността си стартират и нови пунктове по Южното Черноморие - допълнително три в РУ- Несебър и по един в РУ Поморие, Приморско и Царево. Работното им време ще е от 08.00 до 20.00 ч. на непрекъснат режим на работа.

С тези пунктове общият брой на изнесените работни места, обслужвани от полицейски служители, подпомагащи дейността на Държавната агенция по бежанците, нараства на 14.

ОДМВР Бургас има готовност да разкрие пунктове и в останалите общини на Бургаска област, ако има такава необходимост.

„Призоваваме украинските граждани да следят информационния поток, като се насочат към най-удобния им пункт за издаване на удостоверения за временна закрила едва след като бъде обявено, че същия вече работи!”, заявяват от МВР.