На база данните от 100 % обработени официално протоколи от Районната избирателна комисия в Бургас могат да се направи и прогнозно разпределение на мандатите от региона в Новото народно събрание. То обаче не може да бъде окончателно, тъй като се преразпределят мандати и по други райони в страната. За момента 14 депутати от Бургас ще бъдат: „Продължаваме промяната“ -4; ГЕРБ-4; БСП-1; ИТН-1; ДПС-2; ДБ-1; Възраждане-1.

Това означава, че на крачка от новото Народно събрание са: Константин Бачийски, Христо Симеонов, Димитър Ташев и Милко Пенев от ПППП. От ГЕРБ депутати ще бъдат Любен Дилов, Жечо Станков, Деница Николова, Галя Желязкова. БСП ще бъде представлявана от Петър Кънев, а ИТН от Ивайло Вълчев. ДПС евентуално ще има двама свои – Севим Али и Ешереф Ешереф. Демократична България ще има един свой представител – Ивайло Мирчев, както и „Възраждане“ – Цончо Ганев.

В БСП и „Възраждане“ има пренареждане на листите, но ако двете партии вкарат по един свой представител в парламента, то ще остане без значение. В БСП третият – Тодор Байчев, е събрал 1383 гласа, което е достатъчно, за да измести втория. Четвъртата в листата на „Възраждане“ – Звезделина Каравелова, е получила 461 гласа, което я прави втора.

В листата на ГЕРБ първенец по преференции е вторият – Жечо Станков, който има 2986 гласа.