Вътре заявих, че при наличие на 2,5 млн. ваксини "Пфайзер" няма нужда да се дават пари за още. Това са излишни средства. Това заяви след КСНС при президента Румен Радев лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Обсъдихме възможните мерки за действия срещу новата бежанска вълна. Не ме питайте за подробности обаче, но ситуацията е сериозна", подчерта тя.

"Вече сте разбрали, че имахме остри реплики в началото на КСНС. Мисля, че това беше крайно. Да, нека се изчака отговор от страна на Канада. Започна обаче лошо съветът с тази препирня и караница", каза социалистката.


Не мога да в разказвам подробности, но имаше колеги, които не желаеха г-н Петков да присъства на заседанието", призна тя, но не пожела да издаде повече.Нинова заяви, че третият мандат не е обсъден. "Помолихме само той да не се обвързва с актуализация на бюджета", каза тя.

По думите й е имало истинско единодушие на тема действия срещу новата мигрантска вълна.

"Тежък съвет, различни мнения, за съжаление не постигнахме съгласие. Ние подкрепяме актуализацията на бюджета", каза още Нинова.По думите й БСП ще подкрепи актуализация на бюджета. "Не точно тази, която внася служебния кабинет. Срещнах разбиране от министъра на финансите и президента, че партиите сме свободни да правим предложения между първо и второ четене. Уви май малко сме такива", каза още тя.