Служители от Участък „Победа“ към Първо Районно управление – Бургас са разкрили извършителя на две кражби. Това е 29-годишен криминално проявен бургазлия от кв. „Победа“, който на 30-и декември миналата година чрез взломяване на прозорец, проникнал в помещението на бензиностанция, разположена на ул. „Вая“, откъдето откраднал електрожен на стойност 1 000 лв. А на втори януари чрез взломяване на входната врата, проникнал в складова база, разположена на ул. „Байкал“, откъдето откраднал електрожен, различни по вид и дължина медни проводници и други метални елементи.

Бургазлията направил пълни самопризнания по случаите и върнал част от откраднатите вещи.

Друг криминално проявен бургазлия от кв. „Победа“ е задържан от служители от Второ Районно управление. Това е 26-годишен мъж, който извършил две взломни кражби от избени помещения, разположен в бл. 45 на бургаския булевард „Стефан Стамболов“.

Откраднати са: медна пръскачка, хранителни продукти, перилни препарати и лични вещи. Всичко на обща стойност 300 лева. Бургазлията направил пълни самопризнания. Работата по случаите продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас.