Българска връзка в италианска схема за фалшиво скъпо вино

img

Италианската полиция разби мрежа за производство на фалшификати на прочутото италианско вино Сасикая, смятано за едно от най-изисканите в света и продавано по стотици евро бутилката, съобщи Ройтерс.

Виното Богери Сасикая, което е червено, се произвежда от район по крайбрежието на Тоскана и едно от най-прочутите италиански вина от появата му на пазара през 70-те години на миналия век.

Агенти на Финансовата гвардия на Италия коментираха, че мрежата за фалшифициране на виното е бутилирала по-нискокачествено вино от Сицилия в склад край Милано, като старателно са били бил възпроизведени етикетът и опаковките на оригиналното вино. Възпроизведените етикети и каси са идвали от… България.

"Бутилките и опаковките са били перфектно идентични с оригиналите", каза Дарио Сопранцети, полковник от Финансовата гвардия.

Двама мъже, баща и син, са поставени под домашен арест, а други 11 са разследвани след операцията на финансовата полиция, започнала миналата година, когато каса с фалшивото вино изпаднала от камион и била намерена край пътя. Вижте!

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол