Инвеститорите желаят териториите, в които ще инвестират, да бъдат изключително добре подготвени като инфраструктура и техническа документация, за да може бързо да реализират своите проекти. Специално поздравявам представителите на немския бизнес и благодаря за Вашата инициативата за отваряне на офис тук на Германо-Българската индустриална камара. Това е много насърчаващо за нас. Това каза кандидатът за нов кметски мандат Димитър Николов при откриването на първия българо-германски бизнес форум в новата сграда на Индустриален и логистичен парк –Бургас. На съитието присътваха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-министъра на енергетиката Жечо Станков, водачът на листата за общински съветници на ГЕРБ Севдалина Турманова, народният представител Ивелина Василева, както и кандидати за общински съветници.

„Чрез нашите специалисти от Индустриален и логистичен парк, Вие ще се убедите как за кратко време създадохме добри условия. Освен в инфраструктурно отношение, ние стартирахме няколко добри проекта в сферата на образованието. Вече осем години Бургас съвместно с град Дегендорф извършва специализирано обучение за нашите ученици от професионалните гимназии. Всички завършващи, немско-английско говорящи, имат възможност да практикуват в конкретни баварски фирми и предприятия. Аз лично съм посещавал учениците на техние практики и получих от тях изключителнот задоволство, че те за кратко време успяват да придобият уменията, които ще им помогнат да се резлизират. Благодаря на всички рпедствители на компании, както и на тези, които избраха Индустриален и логистичен парк – Бургас”, каза Николов.

Във форума участват представители на Баварското министерство за икономика, регионално развитие и енергетика, Германската агенция за инвестиции, Индустриално-търговската камара в град Констанц, Сдружение Източна Европа на германската икономика и представители на фирми от България и Германия.