Десният избирател няма да се обърка и ще насочи гласа си към Реформаторския блок, това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на коалицията в Бургаски регион Костадин Марков. “Последното проучване показва твърдо влизане само на Реформаторския блок в следващия парламент. Има изключително нисък процент за Народната република (б.р. като се има предвид формацията „Нова република“) и „Да, България“. Общо те имат 1 %, а на нас ни дават 4,1 от всички имащи право на глас. Това означава, че при 60% гласували, ние отиваме към 7-8% и се доближаваме до стария резултат на Реформаторския блок. Затова не мисля, че има объркване на десния избирател, по-скоро считам, че Блокът събира гласовете на десните избиратели“, каза Марков.

Както вече съобщихме, коалиция „Реформаторски блок – Глас Народен“ днес представи в оригинална обстановка в „Дома на писателя“ кандидатите си за народни представители, като в листата са включени доказани професионалисти от различни сфери – уважавани лекари, преподаватели, архитекти, юристи и други.

На въпрос за оценката му за програмата на БСП на тези избори, Марков заяви, че от нея е разбрал няколко неща. „БСП са я писали така: Най-много обичаме Съветския съюз, втора точка – най-много ни интересуват комисионните, трета – много искаме още комисинни от енергийните проекти. Те всичко обещават. Даже програмата им прилича на един популярен музикален жанр, където се залага повече на визия и на пиршество на сетивата, а когато се заслуша човек установява, че съдържанието не е толкова реално“, добави той. Според него, ако се коментира в контекста на поп-фолка, Корнелия Нинова е излязла с огромни силиконови аргументи пред избирателите.

За кампанията в Бургас Марков заяви, че очаква тя да бъде толерантна и коректна.

„Сред водачите в другите листи не мога да видя хора, които биха се изкушили да има удари под кръста. Даже ни виждам за какво може да се скараме“, коментира той.