Силен екип от местни хора, предлагащи конкретни решения – това е основното предимство на ГЕРБ, което областният лидер на партията Димитър Бойчев подчерта при представянето на кандидат-депутатите днес. То се състоя в културен център „Морско Казино“ и на него бяха посочени конкретните приоритети, поети от кандидатите на челни позиции в листата. За да подкрепи екипа от кандидати, сред тях беше и кметът Димитър Николов, който е и зам. председател на ГЕРБ.

„Това е нашата листа. Най-важното е, че тя е съставена само от местни хора. Това е работещият модел на региона. Никой от нас през изминалите мандати не си е взел семейството в столицата, не е прекъснал връзката с хората от Бургаски избирателен район. Ние продължаваме да работим за развитието на региона си. Много от нашите опоненти лансираха тезата, че ще включат нови лица, че ще отворят своите листи за гражданска квота, но видяхме, че това не се случи. А ние, без да говорим, това сме го направили. Гражданското общество има достойно представяне в нашата листа. В подредбата на първите десет места има равнопоставеност на мъже и жени. Това е печелвшият отбор! Имаме балансирана листа, имаме представители на различни общини. Листа, която е от хора, показали, че могат да работят. За да има резултати – трбва да има отборна игра“, каза областният лидер Димитър Бойчев, който е на трето място в листата.

Водачът Ивелина Василева подчерта, че кандидат-депутатите са силен екип от местни хора, убедени в победата, предлагащи реални решения за България, Бургас и региона. „Гордеем се с постигнатото и работим за надграждането му. Милеем за Бургас и региона и гарантираме, че ще се борим, че ще отстояваме всеки ден интересите на Бургас – красив град с приветливи хора. Работим за това хората да остават тук, да има перспективи за работа, за развитие, да получават доходи, да отглеждат спокойно децата си. Във фокуса на нашата програма са хората, тя се гради на четири основни стълба – образование, здравеопазване, икономически просперитет и жизнен стандарт, сигурност. Образованието е нашият безспорен стратегически национален приоритет, защото няма просперища нация, която не е образована. Това е инвестиция в нашето бъдеще.“, каза тя.

Кметът Димитър Николов заяви, че това е стабилен отбор, който предлага конкретни проекти. „Те са бургазлии, на тях не им е необходимо да стават временно бургазлии само по време на предизборната кампания. Те са като мен – когато аз не си изпълня даден ангажимент, хората ми го напомнят ежедневно по улиците на града. Кандидат-депутатите посочиха теми, свързани с град Бургас. Това е отборът, който ще съкрати сроковете за решаване на проблемите на Бургас. Кандидатите са балансирани, всеки е добре подготвен професионално. Подавайки ръка към останалите депутати, ще можем да създадем местния бургаски отбор.“, каза кметът Николов.

Какви конкретни ангажименти и решения предлагат кандидат-депутатите на ГЕРБ за Бургас и региона, както и още снимки от представянето им – очаквайте след малко.