Вижте кои са най-вредните напитки в света

img

Според данните от ново изследване, публикувано от American Heart Association, най-вредният за човешкия организъм продукт са диетичните газирани напитки.

Газираните напитки, които не са със захар, с със захарни заместители и се смятат за диетични, повишават риска от възникване на инсулт, установяват учените.

Дори само едно кенче газирана напитка "без захар" на ден, увеличава не само тройно риска от инсулт, но и от развитие на слабоумие.

Причината е, че изкуствените подсладители, използвани в диетичните газираните напитки, са много вредни. Типичен пример за това е аспартамът. Доказано е, че попадайки в човешкия организъм, аспартамът се разпада на фенилаланин, аспарагинова киселина и метанол, които са токсични.

Освен това аспартамът се натрупва в главния мозък и предизвиква анормална активност на неговите нервни клетки. В комбинация с другите изкуствени вещества в състава на диетичните газирани напитки, той натоварва и черния дроб. Сред другите негативи на аспартамът е, че заради него се натрупват токсични отлагания в чревния тракт.

Затова ако не можем напълно да изключим диетичните газирани напитки от менюто си, то поне нека се опитаме да намалим консумацията им.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас