Единадесетокласникът от Гимназията по туризъм в Бургас Илия Стоянов е получил тежките травми на 11-ти февруари. За нападението, станало пред дискотека „Астория”, е съобщено на 14-ти февруари. Според информацията от полицията около 05.30 ч. възникнал инцидент, при който са нанесени три удара в областта на носа на момчето. От тях младежът получил счупване на носни костици и е приет за медицинско лечение.

По информация на БургасИНФО момчето е било първо в Отделението по неврохирургия на УМБАЛ Бургас, а след това и в това по Уши, нос и гърло. То има кръвоизлив, което налага кръвопреливане. В тялото на Илия обаче има антитела и той не може да приема кръвта при кръвопреливане, дори да е от неговата кръвна група, ако не е съвместима. Заради това болницата действа изключително бързо, прави организация с други Кръвни центрове за осигуряване на още количества кръв, като едновременно отправя призив и негови, приятели, близки и всички, които искат, да дарят. Трансфузионните хематолози изследват съвместимостта на всеки сак и проверяват дали организмът на Илия може да приеме кръвта. В момента момчето е в Реанимацията на болницата.

Към момента над 50 души, съучаници, преподаватели и приятели на Илия, са се включи в акцията по кръводаряване. При всички случаи ще се наложи втора операция и ще бъде необходима още кръв, съобщиха медици.

В Първо Районно управление – Бургас е представено медицинско свидетелство за получена лека телесна повреда. Установена е самоличността на извършителя на деянието – това е 21 годишният Радостин Нгуен с постоянен адрес - София, който към момента се издирва от полицейските служители на ОДМВР – Бургас.

В Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Събраните по случая материали ще бъдат докладвани в Бургаска районна прокуратура.