Лек автомобил „Фолксваген Голф” 4, масленозелен на цвят, шофиран от млад мъж на около 22 години се издирва в момента в ж.к. "Меден рудник", научи БургасИНФО. Тази вечер той се е блъснал в Ролс-Ройс-а на общинския съветник Бенчо Бенчев на възловото кръстовище „Трапезица” в Бургас. Скъпият автомобил на политика, който стана национално известен, е бил управляван от неговия шофьор и е пътувал в посока от УМБАЛ Бургас към к-с „Меден рудник”.

Тогава изненадващо с луксозната кола се блъска „Фолксваген”-ът, движещ се в същата посока. Водачът на „Фолксваген”-а е спрял, излязал от колата и разговарял лично с шофьора на Бенчев.

„Каза ми: „Не те видях, човек”. Говорехме уж нормално, когато в това време ми звънна телефонът. Докато обяснявах на сина на шефа какво се е случило, видях как младежът се качи в колата и избяга”, разаказа пред БургасИНФО служителят на политика – предприемач. "Фолксвагентът" е бил спрял на около 50 метра от Ролс-Ройс-а на включени аваройни светлини, а водачът му изглеждал напълно адекватен на пръв поглед. Разговорът между двамата шофьори се е състоял пред фаровете на Ролс-Ройс-а, така че шофьорът на Бенчев ясно е видял лицето на другия водач.

Според него „Фолксваген”-ът беглец има изкривяване на калник, тъй като по асфалта е имало част от него. Първоначално шофьорът на Бенчев - Йово, смятал, че автомобилът е черен, но остатъците от кит по шосето показали, че колата е много тъмнозелена.

Пораженията по Ролс-Ройс-а са минимални, въпреки че има изпаднали части. Ударът е поел джантата.

На място са пристигнали полицаи, които са прегледали камерите на надлеза. Очевидци предполагат, че младият мъж е побягнал, заради приети упойващи вещества.

„Всичко можеше да се размине съвсем леко, но сега той сам задълбочи произшествието”, коментираха свидетели.