Преcтъпници cа нoводнили Слънчев бpяг, а основната им плячка са британските туристи.
Повечето англичани идват тук не само заради слънцето, но и заради бирата, която им струва само една лира. А често смесват питиетата и към полунощ вече са в безпомощно състояние.

Точно от това се възползват джебчиите по морето. Най-много от оплакалите се туристи, че са ограбени, са от Острова. Самите те не помнят кога за последно са видяли портмонетата и телефоните си и разказите им са обвити в алкохолно затъмнение, казват местни полицаи. Крадци-гастрольори от цялата страна се залепят до английските групи, които ходат от кръчма в кръчма и взимат всичко ценно от жертвите си, без никой да ги усети.

Част от препатилите започнали да държат парите си в гащетата, а дамите в сутиените, но и това не помогнало. На част от веселяците се налагало да искат пали на заем, за да се приберат у дома. Някои оставали без банковите си карти, а други пък без документи. Това обаче не им пречело да се веселят и да пият до последната лира, твърдят ексурзоводи. Други пък с часове висяли в полицията, пишели жалби и се заканвали да съдят курорта, пише 24 часа.