Двама цигани от врачанското село Борован, с дебели крими досиета, пребили от бой полицай от районното управление в Бяла Слатина. За побоя, станал в събота вечерта, се разбра от запис на видеокамерите на хранителен магазин в центъра на селото.

Работещият в участъка в Борован 35-годишният полицай Георги Ц. влязъл да пазарува цивилен в магазина и веднага бил разпознат от бандитите. Те го засекли между стелажите на магазина и започнали да го налагат жестоко с ритници и юмруци, личи от ведеозаписа на охранителната камера, с който разполага врачанския в. „Конкурент“. Преди време полицаят разследвал поредните криминални прояви на двамата цигани и вероятно това е предизвикало гнева им.

При опит да се измъкне от циганите, хванатият в засада полицай паднал и съборил стелажи в магазина, което предизвикало вниманието на собствениците и пазаруващите. Според очевидци на екшъна пребития изгубил съзнание за кратко след побоя и бил откаран с линейка до спешния център в Бяла Слатина, където му оказали медицинска помощ.

От врачанската областна полиция дори не споменаха за инцидента в редовния си бюлетин, отказаха коментар и след като се разбра за побоя с мотива, че се проверява дали изобщо е имало такъв случай. По информация на прокуратурата в Бяла Слатина след инцидента са задържани двамата цигани Митко М. на 44 г. и Антон. А. на 36 г., известен с прякора си Тини Русия сводник.

От прокуратурата допълниха, че срещу двамата вече е заведено досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда на служебно лице по хулигански подбуди. Магистратите обаче не са поискали по-дълго задържане на побойниците в ареста докота тече разследването./24chasa