Пиянски скандал е в основата на убийството на 71-годишния мъж, открит гол и увит в одеяло в столичния кв. “Обеля” миналата седмица.

За смъртта му е задържан негов познат, с когото се черпили, преди да се стигне до ударите с нож, съобщава 24 часа.

Двамата често пиели заедно. Така било и във фаталната вечер, но след няколко чашки се скарали. Тогава гостенинът издебнал домакина си да стане, за да отиде до тоалетната. Грабнал кухненски нож и го нападнал в гръб.

Пробол го няколко пъти, а мъжът паднал на пода. Нападателят продължил и започнал да ръга жертвата си и в гърдите и корема.

След като го убил, запазил хладнокръвие. Съблякъл мъжа и прибрал дрехите, които впоследствие изгорил.

Сложил тялото в банята и старателно измил целия апартамент.

Ползвал и белина, за да заличи следите от кръв, които биха светнали на флуминесцентна светлина.

Тялото пък изкъпал внимателно. Ползвал душгел, а не само вода. Къпането било със студена вода - така мъжът целял раните да се свият, разказал той на разследващите.

След банята убиецът увил жертвата си в одеяло и го сложил на пода в спалнята. Взел кървавите дрехи и ги изгорил. Същото направил и с одеждите, които носел по време на убийството.

Тялото престояло няколко дни в дома му. Дъщеря му опитвала да се свърже с него, но след като не успяла, решила да посети баща си.

Още с влизането видяла, че е чистено. Това я изненадало, защото баща ѝ имал проблеми с кръста. Тялото открила в спалнята и веднага повикала полиция. По трупа имало следи от скорошна еякулация. Затова в началото имало и версия, че може жена да го е убила. Бързо обаче криминалистите я отхвърлили и стигнали до истинския убиец.

Той признал за престъплението в предварителната беседа. Тя обаче няма доказателствена сила в съда.

Софийската градска прокуратура ще поиска от съда мъжът да остане за постоянно в ареста.