Полицията разследва смъртта на 74-годишен мъж от Царево, открит мъртъв на централния плаж в града с дълбоки рани по главата и тялото. Информацията предава Дарик-Бургас, позовавайки се на източници, добре запознати със случая. Възможно е, сочат данни от първоначалния оглед, нараняванията да са причинени от удар на извънбордов двигател на лодка, скутер или друг плавателен съд. А местните допускат, че след инцидента собственикът е избягал и се е укрил.

Жители на Царево разказват, че за последно видели жертвата към 20.00 часа вечерта на 1 август. Тогава, както всяка вечер, възрастния човек, влязъл да плува в морето.

Сутринта спасителите на плажа го намерили мъртъв във водата. На мястото пристигнала следствена оперативна група, която е извършила оглед. Причините за смъртта се изясняват, потвърждават от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Днес пред репортер на Дарик кметът на Царево Георги Лапчев съобщава, че е получил информация за случая, но по думите му, подробности за инцидента не следва да се огласяват, докато не приключи полицейското разследване.