Зрелищeн турнир по народни борби събра стотици жители на Поморие. Събитието бе организирано от Община Поморие и Спортен клуб по борба „Спартак” На зеления тревен тепих сили премериха борци от Поморие, Бургас, Карнобат, Средец, Ямбол, Крушевец, Росен и Полски извор. Те се състезаваха в категориите: „до 70 кг”, „до 80 кг”, „до 90 кг”, „над 90+ кг”, като за честната игра в турнира отговорно следяха главният съдия Георги Вражев - треньор в клуб по борба „Спартак” и помощник-съдиите Васил Славов и Антонио Вражев.

Кметът Иван Алексиев откри спортното събитие, поднасяйки добрата новина за предстоящото гостуване на петкратната световна шампионка Станка Златева в Поморие. Той поздрави всички присъстващи и пожела успех на състезателите, след което отправи искрени благодарности към Георги и Антонио Вражеви за техния труд и отдаденост към спорта и за това, че много от децата на Поморие тренират при тях и се подготвят за състезания.

Светослав Димитров от Ямбол грабна голямата награда - гергьовското агне. Победата си в абсолютна категория Димитров постигна като надви по точки съперника Бойчо Бойчев от с. Росен.

Ето и победителите в отделните категории:

Категория „до 70 кг”:
1 място - Юсуф Халил, с. Крушевец
2 място - Стоян Илиев, гр. Карнобат3 място - Илиян Парушев, гр. Бургас

Категория „до 80 кг”:
1 място - Бойчо Бойчев, с. Росен
2 място - Стоян Козарев, гр. Средец
3 място - Йордан Кърчев, гр. Бургас

Категория „до 90 кг”:
1 място - Светослав Димитров, гр. Ямбол
2 място - Владимир Петков, гр. Средец3 място - Антонио Вражев, гр. Поморие

Категория „над 90+ кг”:
1 място - Атанас Джамбазов, гр. Поморие
2 място - Стефан Георгиев, с. Полски извор
3 място - Атанас Качулков, гр. Бургас

Наградите връчи заместник-кметът Илия Джингов, като Община Поморие бе осигурила за победителите парични награди и тениски със своето лого и с това на Спортен клуб по борба „Спартак”.