Танцьорите от Поморие блеснаха със страхотно представяне на "Plovdiv Open 2016", част от официалния календар на Световната федерация по спортни танци (WDSF). Състезанието премина под мотото "Спортът срещу детската престъпност и наркомания" и тази година обедини участници от Гърция, Румъния, Молдова, Словакия, Италия и Русия и България. Страната ни бе представена от най-силните си танцови клубове, сред които е и КСТ „Поморие”.

Данила Жиличев и Александра Генчева достигнаха до финал в клас Juvenile, а Стилиян Николов и Гергана Велкова завоюваха два сребърни и един златен медал в групата на Juvenile І. Давид Абрашев и Нанси Панайотова се завърнаха с два златни медала при Juvenile ІІ, следвани от Борис Савов и Карина Венева, които достигнаха до второ място при латиноамериканските и трето при стандартните танци. С умения и майсторство Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова също се пребориха със сериозната конкуренция до финала.

Победителите бяха наградени с купи и грамоти и получиха точки за световната ранглиста.

Седмица по-късно двойките на Клуб по спортни танци „Поморие” донесоха още поводи за гордост на града и на своите треньори – Никола Абрашев, Явор Вълчев, Димитрина Вълчева и Мария Апостолова. Този път децата се завърнаха с 5 златни и 1 сребърен медал от турнир в Чирпан.

В конкурса „Изгряващи звезди” Виктор Василев и Анджелина Крастанова спечелиха първо място и златен медал. В клас 9Е първото място бе спечелено от Стилиян Николов и Гергана Велкова, а абсолютните шампиони на България Давид Абрашев и Нанси Панайотова се изкачиха също на върха. След тях бе и другата поморийска двойка Борис Савов и Карина Венева в клас 11D. Смесената двойка на Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова в клас 15С стъпи на най-високото стъпало на почетната стълба и спечели златен медал. Малко не достигна на другата смесена двойка Венелин Митев и Звездиана Буцева и те заеха четвърта позиция. В клас 15В Захари Миланов и Памела Стойкова безапелационно завоюваха най-високите отличия при латиноамериканските и стандартните танци.

Една от атрактивните надпревари тази година бе изборът на най-стилна състезателка. Сред шестте изящни финалистки се наредиха две от момичетата на Поморие - Елена Севастиянова и Памела Стойкова.