Творци от четири държави на литературен форум в Бургас

img

Творци от 4 славянски държави ще се включат в тазгодишното издание на Майски срещи "Свято слово", които се провеждат ежегодно в Бургас и се посвещават на делото на първоучителите - светите братя Кирил и Методий.

Тази година форумът ще се проведе в дните от 14 до 17 май със специалното участие на писателите Татяна Вуйович Костич и Родолюб Чорич от Черна гора, Наталия Ерменкова и Елена Асатурова от Русия, Весна Ацевска и Санде Стойчевски от Македония и българските участници Наталия Недялкова, Николай Фенерски и младият поет Георги Д. Георгиев.

В началото Майските срещи бяха част от "Славянска прегръдка" с главен организатор Елка Няголова от Варна. От 2010 година те са самостоятелен бургаски форум с гости от Русия, Полша, Сърбия, Македония, Украйна, Хърватия, Чехия и България, на който всеки се чувства специален, получава нужното внимание, възможност за изява и покана да сподели творческите си тайни с най-младите бургаски таланти.

За четвърти пореден път откриването ще бъде в Дома на писателя. Традиционно съпровождащо Майските срещи събитие е "Часът на поета" на остров Света Анастасия, в което гостите и бургаски поети от различни поколения се състезават на откритата сцена. Четенето продължава в археологическия комплекс "Акве калиде" и Поетичното кафене на Несебър.

Главен организатор на Майски срещи на славянските творци "Свято слово" е Народно читалище "Любен Каравелов 1940". Партньори са Община Бургас, Бургаска писателска общност и РЕКИЦ "Читалища".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020