Великолепни изпълнения на източни песнопения увенчаха 13-то издание на Международния фестивал "Достойно естъ" в Поморие. Програмата през петте фестивални дни беше съпътствана от нестихващи аплодисменти.

Десетки ценители присъстваха в църквата „Рождество на Пресвета Богородица” и днес на заключителния концерт. До последно в храма бе и едноименната чудотворна икона, която по инициатива на кмета Иван Алексиев и с разрешението на Светия Синод пристигна в Поморие за трета поредна година.

Фестивалът се превърна в истински духовен празник. На всички хорове и диригенти, представили се в тазгодишното събитие, фестивалният секретариат бе присъдил специални дипломи, които връчиха лично кметът Иван Алексиев и заместник-кметът Илия Джингов.

Храмовият концерт завърши с общо изпълнение пожелание за „Многая лета”. В своето финално слово Н. В. Пр. Сливенският Митрополит Иоаникий благослови всички и отбеляза голямата си духовна радост и надежда, че „Изгревът на този празник няма да залезе”.

Кметът благодари на Негово Високопреосвещенство, затова че за пореден път фестивалът премина под патронажа и духовното му водачество. „Благодаря и на всички вас за това, че отново претворихте Поморие в център на православието и вярата, а това е нещо велико”, добави кметът Иван Алексиев и покани участниците на следващото 14-то издание на „Св. Богородица – Достойно естъ”.