„Аз се почувствах длъжен да не оставям момичето на произвола на съдбата. Чух как й говореше приятеля й. А в момента, в който слязох да я защитя, към мен полетяха камъни… А сега пак аз най-черния. Думи нямам…“- Така 35-годишният Христо Попов- Боба се обърна към магистратите от Бургаския окръжен съд. Днес рецидивистът бе доведен под конвой в Съдебната палата, за да присъства на заседанието за определяне на мярката му за неотклонение. Припомняме, че Боба беше задържан от полицията, след като на 17 декември т.г. залостил в дома си в село Маринка 16-годишно момиче. Според обвинението Боба свалил вътрешната дръжка на вратата и не допуснал момичето да излезе навън. Разследващите твърдят, че пуснал девойката едва след като приятелят й пристигнал.

В съда днес адвокатът на Попов- Захари Кирилов представи нов, по-пикантен ракурс на събитията и заяви, че в дъното на всичко била ревността. По думите му момичето, заедно със свой познат – незрящо момче от Маринка, пристигнали на гости на Боба. Дошли, според защитата, „по свое усмотрение“, а разговорът вървял „дружески“. Напрежението ескалирало едва след като приятелят на момичето позвънил по мобилния й телефон, тя го излъгала, че се разхожда от селото, но любимият й я изобличил и напсувал домакина. Боба чул ругатните, грабнал телефона и засипал опонента си с нова порция обиди. Разгневен, Попов изтръгнал дръжката на бравата и заявил на момичето, че ще го пусне, едва след като приятелят й дойде, за да се разберат „като мъже“.

„Момичето е било заключено в продължение на точно 14 минути. През това време в себе си е имало мобилен телефон. Даже не е позвънила на тел. 112. За какво отвличане тук може да става въпрос“, риторично попита адвокат Кирилов. Той заяви, че прокуратурата преекспонира случая и определи тезата на обвинението като „неадекватна, незаконосъобразна и неправилна“. После настоя Попов да бъде пуснат срещу подписка. Своеобразна интерпретация – така пък прокуратурата нарече думите на адвокат Кирилов.

В крайна сметка съдът отхвърли искането на защитата и постанови Боба да остане под стража. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Христо Попов е осъждан седем пъти.