Съдия Захарин Захариев разпъна на кръст за познанията му по религия главатаря на сочената за руска порно секта Каула Дхарма Митрадеванда Парамахаса Свами, който беше задържан в началото на юни в Бургас с европейска заповед за арест. Окръжният съд в Бургас днес определи постоянната му мярка за неотклонение – арест. В 7 дневен срок Митрадевананда може доброволно да заяви да го екстрадират.

По време на съдебното заседание в Бургас, съдия Захарин Захариев попита Митрадеванда за избора на му на име, при положение, че истинското му е Сергей.

„И сега какво ще съдим, нещо като човек или човек? В религиите, за които говорите, няма нещо като човек, а човек и Бог. Дотук разбрах, че той неищо не разбира от религия, а е създал НПО.“, заключи съдия Захариев.

Адвокат Гочев заяви, че в затвора руският гражданин не може да се храни пълноценно, понеже е на диета, според която приема специална храна веднъж на ден. Той настояваше чужденецът да бъде под домашен арест. Съдия Захариев подробно разпита за билките и био храните, които подбира Митрадеванда Свами и го остави в ареста.

Последователките на руснака и днес дойдоха да го подкрепят в съда. Адвокат Гочев заяви в кулоарите, че най-тежките обвинения срещу него вече са отпаднали и че те са неоснователни. Според него обвиненията са на религиозна и политическа основа, тъй като самата организация Каула Дхарма осъжда политиката на руското правителство, а най-интересното било, че критикува и действията на опозицията. Техните виждания се рекламирали в интеренет и ставали общодостъпни за хора от целия свят, което явно не се харесвало на управляващите. Затова техният лидер Митрадевананда Свами да бъде екстрадиран, а ако това станело, няма да се знае какво ще се случи с него. Делото за отвличане и убийство на дете вече било прекратено.

Припомняме, че първоначално Митрадеванда Свами се издирваше от съдебните власти на Руската Федерация, за да бъде съден за убийство.

В искането за временно задържане под стража на руския гражданин се посочва, че са налице данни за извършени и други престъпления от лицето, а именно-сексуално насилие и мъчения над деца. Както и, че лицето е лидер на криминална група, създадена с цел набиране на жени от Русия, Украйна и Белрус през Интернет.

Момичетата били принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки, да имат сексуални отношения с лицето, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико.