Програмата "Coding Kids Burgas", организирана от Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации със съдействието на EPAM Systems Bulgaria, се завръща през юли с ново издание - за начинаещи и за напреднали. През пролетната ваканция тя предостави възможност на над 160 бургаски деца да получат безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането.

Преподаватели в програмата ще бъдат изявени ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, а обученията ще се извършват с помощта на средата за програмиране "Scratch", която е пригодена за деца от 6 до 12-годишна възраст.

Посещението на курса отново ще бъде напълно безплатно, съобщават от пресслужбата на Общината.

Стартът ще бъде през първата седмица на месец юли, с продължителност по една седмица за всяко дете. Занятията ще се състоят всеки делничен ден, от понеделник до петък.

Курсът ще се провежда паралелно на три локации, като родителите на децата ще могат да изберат между базата на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. "Меден рудник", Конгресния център на Морска гара и ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията".

Срокът за записване е до 26 юни, а линкът към формата за записване е: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8bFerZAagLKmL6OPbfWKjPkVeQSzKdbmONGeyDL5joHufPw/viewform?usp=sf_link

За повече информация относно програмата: e-mail: codingkids.burgas@gmail.com ; тел.: 0877 978 730.