Европа и по-голямата част от развитите страни са в плен на пандемията от коронавирус. В момента нито едно правителство не може да даде прогноза за близкото бъдеще, нито модел, по който да управлява случващото се. Единственият инструмент, който има за предпазване от колапс в здравната система, е самоизолацията. Тя обаче буквално парализира икономиката. Науката не е единна в мненията си. Бъдещето е неясно, с много неизвестни и не изглежда оптимистично. Но какво казва астрологията? Тази древна наука, в която са се вслушвали владетели от отминали цивилизации и която в­се още се възприема с доверие от не малко световни лидери. От БургасИНФО се свързахме с един от най-добрите астролози в страната Антоанета Салфидж. Специално за нашите читатели тя представи изключително подробен и детайлен анализ на ситуацията. Той засяга както събитията в страната, така и в света.

-Г-жо Салфидж, как според Вас ще се развие пандемията в света и конкретно в България, кога се очаква пикът и докога ще бъдем в неин плен? Можете ли да прогнозирате какво ще се случи с икономиката и безработицата?

-Астрологията има отговор на тези въпроси, но за да съм по-конкретна и ясна, ще подкрепя интерпретацията си със съответните астрологически факти и доказателства. Както знаем, първият регистриран случай на коронавирус е на 17.11.2019 г. Астрологичната карта на деня вече дава много отговори, но сега само ще посоча, че тогава Нептун, планетата и на заразите, е била стационарна и това вече е фактор за епидемия, но също така и Меркурий е бил ретрограден и то в Скорпион, което е показател за скрити, тайни, невидими процеси, които няма да са еднократни, т.е. ще се повтарят и пак и пак. И така, ако трябва да отговоря еднозначно на въпроса докога ще сме в плен на коронавирус - най-общо мога да кажа, че видимите процеси ще се разгъват поне до Еньовден, когато Нептун ще стане ретрограден. Дълбоките, невидимите процеси ще се завъртат на етапи и ще следват циклите на ретрограден Меркурий през юни и юли, а сетне през октомври и ноември, когато той отново ще се върне в Скорпион. Това означава, че през септември, октомври и ноември е възможно рестрикциите да се върнат заради вируса или негова мутация. Положенито може да стане по-затегнато от сега.

-Според астрологичната карта извънредното положение в България трябва да приключи на 12-ти - 13-ти май

За България обаче сроковете, конкретно свързани със самоизолацията, са по-различни. Както знаем, тя беше официално обявена на 13.03 при Луна в Скорпион - мощен стелиум от войнствени планети в Козирог, които при това могъщо се движеха в прав ход. В известен смисъл, даже и езотеричен, е добре, че настъпи карантина, защото какви ли могъщи експлозии можеше да се случат и то не само в социален, но и в личен план? Картата на този първи ден от карантината подсказва, че опасността вероятно осезателно ще затихва след 15-и и особено след 26-и април, когато Плутон ще стане ретрограден, но самата карантина ще падне след 12-ти май, когато и Юпитер и Сатурн вече ще се връщат назад.

-Какво ни очаква през това време и какви ще са икономическите и политически последствия от тази ситуация?

За да отговоря на тези въпроси, ще се наложи отново да се позова на астрологически доказателства с надеждата, че ще съм максимално ясна и за неастролози.

Тук е мястото да уточня, че астрологията базира своите прогнози до голяма степен на Закона на цикличността, според който всяко едно явление е синтез от различни принципи, които в определен момент се събират в една точка, за да се проявят заедно. Това е началото на цикъла, който задава определена програма, след което обаче следват етапи на развитие, сред които има четири основни кризисни етапа и в края на цикъла различностите, евоюлирали в съответния цикъл, се събират отново, за да зададат нова програма. Според Закона на съответствието това, което се е случило на предишния паралелен етап от цикъла, сега следва да има подобно проявление.

Циклите, с които си служи астрологията са с най-различна продължителност – от година до десетки, стотици, даже хиляди години и често се случва така, че в някоя година само един по-дълъг цикъл да се стартира, той бележи годината като значителна, и е в състояние изцяло да промени живота. Както това се случи през 1989 г., когато падна Берлинската стена.

През 2020-та година стартираха обаче не един, а няколко такива важни цикъла, като първият се случи през януари. Но пикът на планетните удари беше всъщност сега, през последните седмици на март и даже ще продължи до пълнолунието на 7-ми и малко след това.

Важно е обаче в случая да отбележа, че процесите, които сега се стартираха, коренно ще променят политическото и икономическото статукво в целия свят, и няма как и на нас да не ни се отрази. Неизбежно е.

На първо място в началото на годината стартира могъщ геополитически процес, който коренно ще промени политическите сили в международен мащаб като не просто ще подмени лидерите, а ще преразпредели властта и ще доведе до създаването на нови политически системи, базирани на консолидация и укрепване на държавния, но и на междудържвния елит. Този цикъл обаче е дълъг 35-годишен между Сатурн и Плутон и първите му реални проявления вероятно ще се видят след 4-5 години, докогато абсолютно ще е оформен нов световен елит. За паралел ще посоча 1982 -1983 година, когато умира Брежнев и се поставя началото на процеса по перестройка в комунистическия свят. Ще вметна обаче, че в тази година, 1983 г., се приема и нова демократична китайска конституция, която влиза в сила едва след кървави бунтовете от 1991 г. и тогава се поставя началото на същинския икономически възход в Китай. Ще допълня също, че пак на ключови точки от този цикъл Китай влиза в световната икономическа общност като през 2015 г. се превръща в първата икономическа сила, средище на нови производства и нови капитали в света.

Същевременно обаче днешната ситуация се засича и с кризисна точка на един друг, още по-дълъг 44-годишен цикъл, който поставя темите за свободата и ограничението, благодарение на който пада Берлинската стена, падат границите с договора в Шенген, светът се свързва с Интернет. Но също така светът разбра, че без граници бойните действия се преместват в тила с атентати, най-знаковият между който беше този на 11.09. 2001, отново астрологически белязан от този цикъл. Става дума за Сатурн и Уран, които именно сега са в точен втори квадрат (астролозите знаят какво е това) и белязаха спускане на границите, даже повече, заключване на целия свят и то под призивите на СЗО, която апелира за избор между свобода и живот. И това неминуемо ще подпомогне преструктурирането на геополитическите обединения, сред които активно ще намества лидерската си позиция и Китай.

Същевременно обаче сега, през март стартира и цикъл на големите пари, на корпоративния капитал, а именно съвпад на Юпитер и Плутон, който е през 12 години и се свързва със значими финансови кризи, по време на които едни печелят много, но други губят много, даже всичко, както това добре помним от 2008г., а по-отдавна от 1996г., която доведе до Виденовата зима и съответно нов финансов инструмент – валутен борд.

На фона на тази глобална астрологическа картина няма как да не си помислим, че коронавирусът е просто перфектна гега, с която да се побутват събитията, да се приспиват умовете, като се сковават от страхове. Още повече да не забравяме, че вирусът бе открит по време на ретрограден Меркурий в Скорпион, което е идеално положение за тайни сценарии на всеки подземен елит и сив кардинал.

-Защо в Италия заболяването покосява повече хора, отколкото в Китай и това естествен вирус ли е? Какво казва астрологията?

-И астрологичните факти потвърждават, че вирус има, но е по-вероятно той-да е политически и финансов инструмент.

Ще приведа някои политически и икономически съответствия, които се случиха назад във времето точно по фазите на един друг, по-малък 2-годишен цикъл, който обаче бележи точки от активности, свързани с икономическата война. Става въпрос за съвпадите на Юпитер и Марс, последния от които също се случи сега.

Връщам се назад по цикъла, който е през около 2, 5 години и е част от по-големия 44-годишен, за който ви разказах по-горе.

През 2017г., когато планетите отново са в съвпад, в Скорпион Китай неимоверно повишава ръста си на производство на стомана и на практика става световен лидер в това определящо за тежките индустрии производство, особено за автомобило и самолетостроенето, за строителството и военната индустрия.

Тръмп е бесен и започва икономическа война срещу Китай, която стига до повишаване на митото за стоманата до невижданите 141%.

Как реагира Европа? Европа е резервирана, но не и Италия, която одобрява мащабната индустриална инициатива на Китай: "Един пояс, един път", и става първата европейска страна членка на Г-7, в която членуват едни от най-мощните икономики в света, която се присъединява към китайския проект, съобщават световните осведомителни агенции. Това се случва през март 2019, малко преди опозицията на Марс и Юпитер. Това решение е разкритикувано от германският външен министър Хайко Маас и от еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, който предлага ЕС да наложи вето върху придобивания на жизнено важна инфраструктура от чуждестранни компании.

Всички тези факти, които се навръзват брилятно и астрологически, ме накараха да засека развитието на Китай според астрологическите цифри, обозначаващи геополитическото и икономическото развите в глобален мащаб.

И така стана ясно, че на съвпада на Сатурн и Плутон през 1982 г. Китай приема нова по-либерална конституция, която заради режима обаче не успява да влезе в сила, а това се случва чак 1989 г. след кървави народни демонстрации, и то на първи секстил между Сатурн и Плутон и нов цикъл на Юпитер и Марс.

За да не ви обременявам с астрологични факти само ще посоча, че през 2001 г., когато е опозицията на Плутон и Сатурн – Китай се присъединява към Световната икономическа общност, а през 2015 г,, когато е последният полуквадрат на Сатурн и Плутон, Китай вече е първата икономическа сила в света. Тогава между впрочем Юпитер и Марс също започват нов цикъл и то в Дева, символичен управител на жълтата раса и на Китай.

-Какво е бъдещето на великите сили?

-Какво се случва в момента? Намираме се в процес на ново глобално преразпределение на света, при което старите капитали се опитват да задържат диктатурата си, а нови хищнице се опитват да ги изтарикатят. Е, коронавирусът в голяма степен дава отговора от битката – старите са по-слаби, непригодни, защото не са имунизирани, даже и да са разлютени и много опасни от отровния си бяс.

В този смисъл Италия постради, защото се споразумя да подкрепи новите капитали, а останалите се страхуват, да не би невидимият вирус и тях да ги сполети.

-Как ще ни засегне обаче нас, обикновените хора, тази гигантска игра?

-Пак заради астрологичните факти искам да подчертая, че в близък план най-опасни са дните от 1-ви до 15-и април, през които не само вирусът ще стигне своя пик, но и има вероятност външни обстоятелства да ни шокират неочаквано с рестрикции, но и с проявления по въздух и ефир. Възможни са дори смущения по мрежите, заглушавания, срив на интернет. Причината е съвпадът на Марс и Сатурн в точен квадрат с Уран, който ще сгъсти напрежението до ефект на тенджера под налягане и неминуемо ще доведе до вибрационен взрив, в битов план до трошене на чинии, пръскане на крушки, в глобален – до виртуален пожар.

Ограничения обаче може да има с разплащанията, така че няма да е зле да си имаме под ръка кеш, истински пари.

Както посочих по-горе самата карантинна ситуация вероятно ще продължи до средата на май, у нас, в България, но положението едва ли ще се облекчи, защото ще е нужно да се адаптираме към последствията и то най-вече да възстановяваме загубените си пари. Животът обаче бавно ще възвръща хода си, и въпреки че ефирът отново ще е пълен с обвинения за кризисното положение, и то защото много ифромация ще светне наяве и даже е възможно правителството да се разклати, животът през лятото успокояващо ще продължи.

Още сега обаче искам да предупредя, че ... следва продължение. На есен, през септември и особено през октомври е възможно призракът на вируса да се завърне или поне рестрикциите ще се засилят и животът под една или друга форма отново да премине на военен режим, този път обаче даже по-тежък от сега.

-Какво е посланите към хората от тази криза?

-За мен лично астрологията ми дава ясен отговор, че каквото и да се случи, то ще е за добро. Земните гиганти колкото и да си се бият, това винаги си остава на едно сатурново, т.е. земно, поляризирано на добро и зло ниво, чиято основна цел е да се запази статуквото, да се съхранят позициите, земните репери – границите, капиталите, короната, властта. В глобалния космически свят обаче всичко се върти и се променя, обновява се като старите форми се трансформират и приспособяват за нов живот. Уран обаче, който е първата транссатурнова планета, дели всичко на дух и материя и така е не само със земните блага, но и с менталните и с емоционалните, които са всъщност важните за астралния свят. А това означава, че неговите уроци по еволюция, от които сме потърпевши сега, не търпят старите форми, които са изпразнени от съдържание, показват ни нагледно, че са непригодни, саморазрушителни и че изключително важно да се адаптираме към новите вибрации, които вече работят в земния свят и за които много млади хора, особено родени през последните години, вече имат сетива.

От следващата година стартира нов 200 годишен планетарен цикъл, заради който не само социалните отношения, но и времето ще се промени, като се ускори. Ще е важно да сме готови за добра концентрация, храднокръвни решения, мигновени реакции и системен подход към всеки казус, който винаги ще е различен от този, преди. Ако сме ограничени от старите си навици, ако се оплитаме в манипулации и лъжи, ако се вържем към кармичните си опашки и откажем да пуснем любимите си неща и да се променим, то ако не този, то поредният вирус ще ни покоси.

В този смисъл акцията „Чисти ръце“ под която преминава тази пандемия, е всемирно послание, че вече е време не външно да се чистим с гел и тоалетна хартия, а да се погрижим за вътрешната си чистота и то тази, на мислите, емоцията и волята, които всъщност обезоръжават имунната ни система като активизират паниката и страха. Като начало сега е прекрасно време да направим дълъг пост като ограничим храненето до топла вода и горещи картофи, което между впрочем Учителя Петър Дънов е препоръчвал като безотказен лек по време на испанския грип. Вярата в доброто и светлината, както и чистите молитви също невидимо ще обединяват свободните души и ще помагат на всички да преодолеем и тази криза и олекотено и пречистени да пристъпим към еволюционен етап. Защото реченото в Библията не е възможно да не се сбъдне, а там, в гл. Изход, Божият глас ясно запомядва на Мойсей, тръгнал към горящата къпина: „Да се не приближиш тука; изуй обущата от нозете си, защото мястото, на което стоиш, е света земя.“

За да сме готови за новия Ханаан, задължително трябва да изуем обувките на старото и да сме чисти, иначе телата ни няма да издържат на новото напрежение и ще изгорят. И това е апокалиптичен взрив, от който абсолютно всеки има шанс да се спаси, стига да пожелае, да изуе обувките си и със старото да се раздели.