IT секторът в Бургас се развива с шеметни темпове. За това свидетелства откриването на новия офис на BULPROS, който отвори врати на на пристанищната сграда DAS Marina. BULPROS е една от най-бързо развиващите се технoлогични компании в Централна Европа и оперира на глобалните пазари с над 1500 служители.

„Това е второ откриване на наш офис в Бургас. Преди време отново с кмета Димитър Николов открихме първия си офис, сега даваме начало на новия, който е 15 пъти по-голям”, каза изпълнителният директор на фирмата Ивайло Славов. Самият той е бургазлия и прави изключително много за родния си град както за развитието на IT сектора, така и за развитието на спорта. Славов е един от спонсорите на баскетболния „Черноморец”. Отделно той е част от настоятелството на компютърната гимназия за обучение на програмисти.

„Преди години открихме малък офис, който да подготви голямото откриване на офиса на BULPROS и това стана прекрасно и много успешно. Ивайло Славов може прави няколко неща много добре – да развива компании в IT сектора, да спонсорира спорт в Бургас и да ръководи и менажира спортен клуб. И другото прекрасно нещо, което върши, е да рекламира град Бургас. Малко хора в тази зала знаят, но два пъти благодарение на него организираме успешни срещи в тех парковете в София, където с негова подкрепа каним най-големите компании в сектора”, заяви кметът Димитър Николов. Той присъства на откриването заедно със заместниците си Красимир Стойчев и Весна Балтина.

Градоначалникът илюстрира и темповете, с които Бургас се налага в IT сферата.

„Първата ни промоция в IT сектора беше преди 3 години. Тогава стартирахме с около 75 до 100 човека, които бяха трайно ангажирани. Можем да кажем, че към днешна дата стигнахме 700-800. Може би с този офис ще увеличим тази цифра, което за три години е ръст 10 пъти. Пожелавам си същия ръст в следващите три години”, заяви Димитър Николов. Той благодари на Ивайло Славовов.

Те двамата, заедно с изпълнителния директор на weSYSTEMS Андреас Крузе, прерязаха заедно лентата на новия офис.

Андреас Крузе сподели, че Бургас много прилича на родния му град в Северна Германия, в който също се любува на море, пясък и кораби.

„За мен днес да сме в тази сграда е сбъдната мечта. Преди около 3 години попитах Иво какво можем да направим, за да намерим добри служители в този град. Ние бяхме седнали тук отвън на слънце, времето беше страхотно, почувствах се като у дома. Запознах се със страхотни хора и заедно гледахме към стара неугледна сграда, която имаше нужда от ремонт. И тогава всъщност двамата решихме – тук ще бъде нашият офис. И днес сме в тази сграда и за мен се сбъдна една мечта - да направим това работно място за млади, мотивирани и талантливи хора. Целта ни е да помагаме на нашите клиенти, да сме в тяхна услуга и също младите хора да останат в Бургас, а не да търсят реализация другаде”, заяви Крузе, който произнесе на български благодаря и заслужи аплодисментите на гостите.

Специален подарък BULPROS получи от Лилия Славова и талантливите деца от фондация „Шанс за децата на България”. Те подариха на изпълнителния директор картина. Лилия Славова е сестра на Ивайло Славов и също като него развива своята дейност в Бургас.

След откриването всички гости си направиха обща снимка за спомен на пристанището. Утре офисът на BULPROS ще отвори за деца от Компютърната гимназия, които ще бъдат запознати с работата на екипа.