„Благодаря на всички, които през 2019 г. ни дадохда повод с городт да кажем: Ние сме от Бугас”, заяви областният управител Вълчо Чолакова на тържествената сесия на Общинския съвет за Никулден. Днес Бургас нагржадава своите почетни и заслужили граждани. А Чолаков напомни и за всички, които ни карат да се чувстваме горди, че сме от морския град.

„162 пъти химнът на България е прозвучал на световната и европейска сцена. 162 медала - златни, сребърни и бронзови, са извоювали бургазлии за гради си през 2019г. Десетки бургаски учители, треньори и семейства са почувствали гордост да чуят химна”, каза Чолаков.

„Най-ценното за един град са неговите хора и нито природните забележителности, нито нещо друго може да се сравни с тях. Бургаските математици спечелиха всички сребърни медали от олимпиади. Бургазлийка постигна равенство с робот по шамхат. За нас чуват дори в НАСА. Батмомобилът на Механото покори Лондон. Докато ги има бургаските хора, носейки името на града по света, Бугас ще е жив”, каза Чолакова.

Пожелание към бургазлии отправи председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова.

„Пожелавам на бургазлии нещата, които нямат цена – здраве, късмет и любов. Обръщам се и към съветниците. В началото на своя мандат всеки намери своя акцент и кауза, която да отстоява. Призовавам този плам и ентусиазъм в името на Бургас, да не стихват. Заедно с кмета Николов ще отстояваме, защитаваме и печелим добрите идеи за Бургас, за да имаме на следващия Никулден много поводи за радост и спечелени каузи”, каза Турманова.