Областният управител Вълчо Чолаков: Най-ценното за един град са неговите хора, 162 пъти тази година имахме повод да сме горди, че сме от Бургас

img

„Благодаря на всички, които през 2019 г. ни дадохда повод с городт да кажем: Ние сме от Бугас”, заяви областният управител Вълчо Чолакова на тържествената сесия на Общинския съвет за Никулден. Днес Бургас нагржадава своите почетни и заслужили граждани. А Чолаков напомни и за всички, които ни карат да се чувстваме горди, че сме от морския град.

„162 пъти химнът на България е прозвучал на световната и европейска сцена. 162 медала - златни, сребърни и бронзови, са извоювали бургазлии за гради си през 2019г. Десетки бургаски учители, треньори и семейства са почувствали гордост да чуят химна”, каза Чолаков.

„Най-ценното за един град са неговите хора и нито природните забележителности, нито нещо друго може да се сравни с тях. Бургаските математици спечелиха всички сребърни медали от олимпиади. Бургазлийка постигна равенство с робот по шамхат. За нас чуват дори в НАСА. Батмомобилът на Механото покори Лондон. Докато ги има бургаските хора, носейки името на града по света, Бугас ще е жив”, каза Чолакова.

Пожелание към бургазлии отправи председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова.

„Пожелавам на бургазлии нещата, които нямат цена – здраве, късмет и любов. Обръщам се и към съветниците. В началото на своя мандат всеки намери своя акцент и кауза, която да отстоява. Призовавам този плам и ентусиазъм в името на Бургас, да не стихват. Заедно с кмета Николов ще отстояваме, защитаваме и печелим добрите идеи за Бургас, за да имаме на следващия Никулден много поводи за радост и спечелени каузи”, каза Турманова.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас