След валежите през последните 24 часа, предстоят няколко сухи, топли и почти летни дни. До обяд все още са възможни слаби превалявания в Североизточна България.

След това облаците ще се разсеят до слънчево време. Денят ще е ветровит. В по-голямата част на страната скоростта на вятъра ще е 20-30 километра в час, в Северна България на моменти до 50 километра в час. Тенденцията е след обяд поривите да утихнат. Температурите в най-топлите часове – в интервала 20-25 градуса. В планините ще бъде ветровито със скорост на вятъра по откритите била до 50-60 километра в час. Възможни превалявания преди обяд в Стара планина, след обяд и привечер - в Родопите. Дневната температура по високото ще бъдат около 7 градуса, в ниското – до 14. По Черноморието облачността ще е значителна до обяд. Изолирани превалявания се очакват по северната част на крайбрежието. Вятърът ще е осезаемо силен до обяд и в ранния следобед. Температурите на въздуха в най-топлите часове – 22-24 градуса. До края на седмицата и в началото на новата ще е слънчево, сухо и топло.
Антициклон ще блокира напъните на есента и ще дава зелена светлина на усещането за лято. Термометрите в следващите дни ще показват стойности до 25-27 градуса, на места и до 30, уточнява Нова телевизия.

В северната половина на континента ще се развиват поредица мощни циклони с валежи от дъжд и сняг в най-северните райони. На Юг очакваме оформянето на средиземноморска зона с ниско атмосферно налягане чак в сряда-четвъртък. Тогава и у нас есента пак ще напомни за себе си с превалявания и по-ниски температури. В четвъртък е най-вече в петък средиземноморски циклон ще премине южно от страната и ще ни донесе облаци и превалявания главно в южните райони. След това ни чака нов период на сравнително хубаво време, до около 7 - 8 октомври, когато пак циклон роден над Средиземно море ще ни прати по-лошо време.