Крадец стигна дъното като отмъкна златната грива на 4-годишно момиченце, което му показвало играчките си на улицата в Бургас. Грозната сцена се разиграла, докато безскрупулният млад мъж е трябвало да бъде под домашен арест за предходно престъпление. Накрая обвинил задържалите го полицаи, че са му нанесли побой и затова си е признал за кражбата. Това става ясно от мотивите на Бургаския районен съд, който преди дни е определил наказанието на крадеца – 1 година лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Мъжът бил осъждан няколко пъти, като към датата на кражблата е трябвало да бъде под домашен арест на ул. „Хилендар“ в бургаския кв. „Победа“. Въпреки това той не изпълнявал наложената мярка за процесуална принуда и често напускал дома си. Докато се разхождал, забелязал малко момиченце - на 4 г., което си играело на улицата. Майката и бабата на детето се намирали в двора на къщата, без да имат пряка видимост към детето. На дясната си ръка момиченцето носело златна гривничка за около 180,00 лева, подарък от баща й. Крадецът решил да вземе бижуто, като за целта се приближил до детето и го заговорил. Момиченцето протегнало ръката си, за да му покаже играчките си и в този момент той ловко успял да откопчае гривничката от ръката й и да я вземе, след което побягнал. Видял го случаен минувач, който познавал добре крадеца.

Детето се разплакало, което накарало майка й, а след това и баба й и дядо й, да излязат от дома си и да видят какво се случва. Момиченцето било много уплашено и притеснено и първоначално роднините му не успели да разберат на какво точно се дължи уплахата му, но след малко то протегнало ръката си и обяснило, че един мъж е взел гривничката й. Тогава се се обадили по телефона на полицията. На сигнала бил изпратен патрул, като дошлите на място полицаи насочили роднините да подадат жалба за случилото се.

Междувременно, няколко дни по-късно крадецът срещнал случайния минувач, като му предложил два лева, за да не го издаде на полицията, но последният заявил, че ще каже всичко както е било. Така и станало след известно време.