Протестиращите шофьори в Бургас потеглиха по централните улици на града, като от бул. „Христо Ботев” шествието им тръгна по ул. „Булаир”. Полицейските служители направиха опит да спрат протеста на светофара пред ЖП гара - Бургас, но безуспешно. В момента стотици хора се движат пеша от центъра на града към Морската градина с викове „Оставка” и „Мафия”. Преминаващите автомобили изчакват спокойно шествието и окуражително свирят с клаксони. Движението в централната част е затруднено, избягвайте да преминавате от там.

Около 17ч. протестът стигна пешеходната пътека на ул. "Богориди", където хората затвориха пътя за около 10 минути, а в момента тръгнаха по бул. "Демокрация", в посока от комплексите към центъра. В демонстрацията, която не е била планирана допълнително, участват предимно млади хора с деца, сред тях няма политически фигури, нито пък хора, криещи лицата си с качулки. Към този час няма данни за задържани участници. Около 17:30ч. шествието се насочи към оживеното кръстовище на Новата поща.

Малко преди 18ч. протестиращите се спряха за кратко пред сградата на Община Бургас, след което продължиха по ул. "Александровска", в посока БСУ. В 18:10ч. шествието по в нова посока - към "Трапезица".