Издали сме заповеди за отсичане на опасните дървета на ул. „Александровска”, но те са обжалвани от граждани и зелени организации. Това заявиха от Община Бургас по повод падналия клон върху млада майка по-рано днес. Припомняме, че жената е прегледана и освободена за домашно лечение.

"В действителност, особено на ул. "Александровска", много от дърветата са стари и опасни. Община Бургас е издала заповеди за премахването на част от тях, но те са обжалвани от граждани и зелени организации и изпълнението е стопирано в съда. На местата в града, където е подменена дървесната растителност с други видове, подходящи за градски условия, инциденти няма. Например на бул. "Княз Александър Батенберг, и ул. "Цар Симеон I" и др.”, заявяват от Общината.

Те се обръщат към гражданите с призив за запазване на безопасността на минувачите.

„Надяваме се, че хората, които обжалват, ще осъзнаят отговорността, която поемат, бранейки опасни вече дървета. През последните седмици изключително проливните дъждове, комбинирани със силен вятър, оказват неблагоприятно въздействе върху дърветата и рисковете стават по-големи", обясняват от Община.