Борислав, известен с прякорите Хлебаря и Дебелия, който е задържан за убийството на сестра си Десислава в Созопол, се отрече от показанията си в Окръжния съд днес. По време на съдебното заседание за определяне мярката му за неотклонение той каза, че не е пребивал сестра си.

„Това, което заявява прокуратурата е лъжа. Не съм я убил.“, каза той. Според него двамата с Десислава сутринта на 17-ти юни имали спор за нейния алкохолизъм. Тя излязла от стаята и изглеждала добре, качила се на третия етаж, където живеела. После й станало лошо. Обадила се на майка си, която пък звъннала на Борислав. Той извикал линейка, но сестра му казала, че е добре. По-късно извикал и втора линейка. „Аз просто отблъснах агресията й, не съм я наранил“, каза той. Според него Десислава се разсърдила, че той я нарекъл „пияна свиня“. Въпреки това той много я обичал и се грижел за нея. Тя е болна от цироза, поради системната употреба на алкохол.

Борисал каза, че когато дни по-късно бил извикан в полицията, кръвното му е било 220/110 и поради това не е знаел какво точно подписва.

Неговият адвокат пък каза, че при заболяването цироза може да се получи внезапно спукване на черния дроб.

Борислав иска да излезе от ареста, защото имал 3-годишно дете от жената, с която живее и иска да се грижи за него.