Борислав, известен с прякорите Дебелия и Хлебаря в Созопол, влезе току-що в Окръжния съд в Бургас, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение за убийството на сестра му Десислава в Созопол.

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ мъжа. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 19.06.2018 г. по непредпазливост причинил смъртта на жената. След нанесен побой тя е постъпила в МБАЛ-Бургас, където е починала. Била й е нанесена тежка телесна повреда, чрез удари с ръце и крака в коремната област, в периода за времето от 09:00 ч. до 10:00 ч. на 17.06.2018 г. в жилищен имот в Созопол. Била е с разкъсан черен дроб и жлъчен мехур, довели до постоянно общо разстройство на здравето опасно за живота, като е налице пряка причинна връзка между причинените травми и последвалата смърт.

„При извършената аутопсия съдебният лекар се натъква на увредени органи. Започнахме разследване, сигналът при нас е от 19-ти. Тръгнахме да разследваме деяние, извършено по-рано. Братът й е знаел, че има цироза, имали са инцидентни конфликти, но са живеели заедно в имота и са работели заедно в магазина за хранителни стоки.

Неговите самопризнания са факт, но след като беше задържан и разпитан. В предходните дни той е имал достъп до лекари и органи на реда, не е коментирал, че е нанасял удари.“, каза в кулоарите на съда прокурор Червеняков.

Поводът за побоя бил, че жената не отворила магазина навреме. Борислав има в момента магазин за хранителни стоки и трябвало да работи от 9 часа, но Десислава закъсняла с около час.