Искам справедливост! Това каза през сълзи в залата на Окръжния съд в Бургас Апостол – баща на убития при катастрофа на пешеходна пътека край Атия ученик Костадин Джардов. Мъжът се изправи разплакан. В съда стана ясно, че Кирил е бил наказван 4 пъти за шофиране с превишена скорост. Детето е преминало 10 метра за 8 секунди на пешеходната пътека. Затова адвокатът на бащата Апостол настоя наказанието да е 9 години лишаване от свобода, които да бъдат редуцирани.

„Подсъдимият е от Черноморец и трябва добре да познава пътя и да знае, че там има пешеходна пътека. Костадин беше радостта на баща си, единственото му дете“, подчерта неговият адвокат. През това време бащата Апостол се просълзи.

Прокуратурата поиска 7 години лишаване от свобода за шофьора а автомобила, убил ученика Костадин Джардов край Атия – Кирил Георгиев. Това наказание ще бъде редуцирано, но наказанието да не е условно, настоя обвинението.

Защитата на Кирил поиска съкратен съдебен процес. Неговата адвокатка настоя съдебното заседание да е при закрити врата, но това беше отхвърлено. Съдията разпореди незабавно разглеждане на делото.

Очаквайте подробности!