Шофьорът на леката кола, която уби на пешеходна пътека край Атия ученика Костадин Джардов – Кирил Георгиев, се изправя днес за първи път очи в очи срещу бащата на младежа Апостол. Двамата се видяха за първи път в кулоарите на Окръжния съд, където започва разпоредително заседание по случая. Кирил Георгиев влезе кротко и безмълвно в съдебната зала. „Не ме е търсил, не се е извинил. Даже не съм го виждал този човек. Днес го виждам за първи път“, каза бащата Апостол.

Окръжна прокуратура – Бургас е внесла обвинителен акт на Кирил Георгиев за извършено престъпление по Закона за движение по пътищата.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 20.11.2017 г., при управление на моторно превозно средство на Главен път II - 9 в посока от Черноморец към Бургас, в района на кръстовището с пътя за с. Атия и Военноморска база Бургас, нарушил правилата за движение по пътищата:

По чл. 21, ал. 2, вр. ал. 1 от Закона за движение по пътищата - „Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1 това се сигнализира с пътен знак“, като в зоната на действие на пътен знак В 26 “Забранено е движение със скорост по-висока от 60 км/ч“, се е движел със скорост 95 км/ч.

и по чл. 119 ал. 1 от Закона за движение по пътищата - „При приближаване на пешеходна пътека водача на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре“

и на пешеходна пътека тип „Зебра“ по непредпазливост причинил смъртта на преминаващия по нея Костадин.