От 25-ти юни 2018 г. системата за валидиране с електронни карти ще заработи и в микробусите, обслужващи линии 9 и 9а. На същата дата се преустановява продажбата на всички хартиени абонаментни карти, като клиентите с предварително закупени такива, ще могат да ги ползват до изтичане на срока им.

По този начин системата за електронно таксуване ще обхване всички линии на градския транспорт.

В изпълнение на приетия от Общински съвет тарифен план, от 26.06.2018 г. – вторник, цената на хартиения билет за еднократно пътуване, закупен на борда на превозното средство вече ще бъде 1.50 лв.

Промяна на цените на електронните продукти няма да има.

„Приканваме всички жители и гости на гр. Бургас да ползват електронните продукти от тарифния план на Дружеството, съобразно индивидуалните си нужди и предпочитания. Ако все още не разполагат с електронна карта, желаещите могат да се снабдят с такава в касовите ни салони – Транспортна къща, Автогари Юг и Запад, Терминал Меден рудник”, съобщават от БургасБус.

От БургасБус напомнят, че стойността на превозните документи, заредени в карти на е-носител се запазва:

- билет за пътуване с прекачване до 45 минути (е-портмоне) – 1,30 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 50) – 1,20 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 30) – 1,25 лв.

Всички ползвани пътувания чрез електронни карти са „времеви”, т.е. в рамките на 45 минути пътник може да се прехвърли на друго превозно средство и да се валидира, без това да се отчете като ново пътуване. Това важи както за електронните билети, така и за абонаментите на правоимащите граждани.

За допълнителни въпроси и консултации, свързани с възможностите на електронната система за таксуване и цените на превозните документи може да се обадите на телефони 056/831422, 0882455155 или да посетите сайта на Дружеството www.burgasbus.info.